* Paprikakyckling
~ 1 stk kyckling
~ lite salt
~ 2 gula lökar
~ 1 msk paprikapulver
~ 2msk mjöl
~ en buljongtärning
~ 3 dl gräddfil
|
Skala och skiva löken. Stek den
tills den blir gyllengul.
Ta under tiden av skinnet av kycklingen och dela kycklingen i 6-7 mindre
bitar. Salta.
Ta bort den färdiga löken från värmen och rör
i paprikan. Lägg i kycklingbitarna och låt de steka i sitt
eget spad, under lock och på svar värme, i ca 30 minuter. Rör
i botten med jämna mellanrum så inget fastnar. Vänd bitarna
efter halva tiden.
Häll i vatten så att det täcker kycklingbitarna. Låt
det puttra i ca en timme.
När köttet är mjukt, tar man ur den för att göra
såsen.
Vispa ut mjölet i ca en ½ liter av spadet och vispa i gräddfilen.
Låt koka upp tillsammans med en buljongtärning. Tag av såsen
från plattan. Rensa kycklingbitarna från ben och lägg
ner bitarna i såsen. |