Efterrätter

* Kaiserschmarren (Kejsarpannkakor)
* Palatschinken (pannkakor)
* Salzburger Nockerln
* Zwetschkenknödel
(plommon)
* åter start recept


* Kaiserschmarren ( 4 pers )
~ 1dl russin
~ 4 msk rom
~ 4 ägg
~ 2 msk strösocker
~ 2½ dl vetemjöl
~ 4½ dl mjölk
~ salt
~ 2 msk smör eller margarin
~ 2 msk florsocker







Lägg russinen att dra i romen i ca 30 minuter.
Skilj ägg-gulor från ägg-vitor. Vispa gulorna och strösocker tills massan blir luftig. Blanda ner mjöl, mjölk, salt och russin.
Slå ägg-vitorna till hårt skum och blanda in försiktigt i smeten.
Smält hälften av matfettet i en stor stekpanna på svag värme. Häll i smeten och grädda ca fyra minuter. Vänd upp pannkakan på ett fat och smält resten av matfettet i stekpannan. Låt pannkakan glida tillbaka i stekpannan och låt grädda ytterliggare ca fyra minuter på andra sidan.
Dela pannkakan i bitar med hjälp av två gafflar och stek bitarna ytterliggare någon minut.
Lägg upp bitarna i en hög på fat och pudra med florsocker. Bjud desserten varm alt. med en god fruktkompott till.
åter start recept sidans topp
* Palatschinken ( 4 pers )
~ 3½ dl mjöl
~ 3 ägg
~ ca ½ l mjölk
~ nypa salt
~ matolja



Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt. Låt dra en par minuter.
Heta upp lite olja i en stekpanna. Häll i smet så att det blir en tunn pannkaka. Grädda så att pannkakorna blir gyllenbruna.
Servera med sylt och socker. I Österrike använder man även olika krämer, choklad-, nötkrämer, mm. till fyllnad och över den ihoprullade pannkakan strös floursocker.
åter start recept sidans topp