IT-Pedagogen Som IT-pedagog försöker jag hela tiden finna nya intressanta lösningar för hur jag kan göra lärandet för elever mer intressant. Ett annat mål är att försöka hitta bra kunskapsutvecklande verktyg som inte är för dyra. Pengar ska läggas på elever och kurslitteratur och inte på olika dyra programvaror som nästan ändå är föråldrade inom ett par månader. Och det finns massor av fantastiska verktyg!

Här bredvid finner ni länkar till några av mina favoriter. Dels program för nedladdning men också många verktyg för att arbeta med direkt online.

Här kommer också fortlöpande läggas upp övningar inom diverse områden samt annat intressant läsbart av mig skapat material.

Science On Stage
Under våren 2011 fick jag privilegiet att under fyra dagar, som en av nio delegater från Sverige på uppdrag av Skolverket genom Vetenskapens hus i Stockholm, delta i en Europeisk ”biennal” för NV- och tekniklärare. De bästa pedagogerna från vart land valdes ut och totalt fanns 350 pedagoger från 25 europeiska länder + Kanada på plats i Köpenhamn för att dela med sig av pedagogiska och didaktiska idéer. Bland länkarna kan ni läsa mer om Science On Stage och se mina bilder från de fyra dagarna.

Framtidsrapport är en reseskilldring från BETT 2010 och seminariedagar i regi av Apple: Education leadership, som jag deltog på och som gav många tankar om användnig av handdatorer i undervisningen. Läs gärna min publicerade rapport.


   > Pedagogik
   Idéer
   Verktyg

   Science on Stage
   Vetenskapens Hus, Sthlm
   Science On Stage Europa
   Skolverket
   Bilder, Köpenhamn 2011

   Framtidsrapport-iPod i skolan